İçeriğe geç

Bakraç Hangi Dilde

Halk dilinde bakraç ne demek?

Bakrac, çoğunlukla bakırdan yapılmış küçük bir kovadır. Halk arasında Helke olarak da adlandırılır.

Bakraç kelimesinin sözcük anlamı nedir?

Bakraç kelimesi, içine su, süt, yoğurt gibi ürünlerin konulduğu herhangi bir maddeden yapılmış kova anlamına gelmektedir.

Tencere hangi dilden?

Etimoloji. Farsça tangīre veya tankīre تنگيره/تنكيره kelimesiyle akraba olup aynı anlama gelir.

Biber kelimesi hangi dilden gelmiştir?

Biber – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca pipéri πιπέρι kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir, “Güney Asya’dan ithal edilen bir baharat, karabiber”. Bu kelime, aynı anlama gelen antik Yunanca péperi veya péperis πέπερι kelimesinden türemiştir.

Bakraç hangi yöreye ait?

Bakraç, AfşinBakraçLandTürkeiProvinzKahramanmaraşBezirkAfşinGeografische RegionOstanatolien10 weitere Zeilen

Bakraç kelimesinin kökü nedir?

Bakrac kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça “bakire” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Osmanlı döneminde dilimize girdiğinde zamanla “bakraç”a dönüşmüştür.

Bakraç nerenin malı?

Bakraç Süt, 2012 yılında Fimar Holding bünyesine katılmış olup; Amasya’da 30.000 m² kapalı alana sahip.

Bakraç yoğurt nedir?

Bakraç Yoğurt sütü Amasya ve çevresindeki çiftliklerden toplanmaktadır. Yüksek kaliteli ve lezzetli süt, titiz kontrollerden geçmektedir. Geleneksel damak tadımıza uygun olarak, el değmeden, en hijyenik koşullarda üretilip pastörize süt ile karıştırılarak kaselere doldurulmaktadır.

Bakraç bulmacada ne demek?

Harf sayısına bağlı olarak, büyük harf Bakrac için 5 harfli kelime stili kullanılabilir. Aynı zamanda, altı harfli kelimeler çingil ve batman ön plana çıkar. Böylece, bulmacaya bağlı olarak bu kelimeleri 5 ila 6 harfli eş anlamlılar olarak değerlendirmek mümkündür.

Ceviz hangi dilden?

Arapça cawz جوز “ünlü ağaç ve sert kabuklu meyvesi, juglans regia” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça gawz veya gōz kelimesinden bir alıntıdır.

Çimento hangi dilden gelir?

Günümüzde kullanılan çimento kelimesi, yontulmuş taş anlamına gelen Latince “caementum” kelimesinden türemiştir.

Bıçak Türkçe kökenli mi?

Kelime tarihi Türk lehçelerinde “bıçak, kesici alet, testere” anlamında kayıtlara geçmiştir. “Bıç” fiiline -şu eki eklenerek oluşturulmuştur. Eski Uygur ve Karahanlı Türkçesinde “bıçġu” biçimine sahiptir.

Meyve Türkçe kökenli mi?

Etimoloji Bu kelime, aynı anlamına gelen Orta Farsça mēvag kelimesinden türemiştir. Meyve kelimesinin Türkçe anlamı “yenmiş”tir.

İsot hangi dilde?

Glosbe Sözlüğüne göre isot kelimesinin kökeni, Kürtçe Sot-in (Yak-mak) fiilinden ê-îsot (Yakan) şeklinde türemiş bir Kürtçe kelimedir.

Bre hangi dilden gelir?

bre – İngilizce sözlük. Muhtemelen Arnavutça bre, “kardeş” kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir; ancak bu kesin değildir. Bu kelime, İliryaca bra, “kardeş (adres)” kelimesinden alınmış bir alıntıdır. Türkçenin Rumen lehçelerine özgü bir adres ünlemidir.

Bakraç ne demek bulmacada?

Sesli Sözlük – Bakraç, kova.

Büyük bakraç ne demek?

büyük su kovası

Bakraç yoğurt nedir?

Bakraç Yoğurt sütü Amasya ve çevresindeki çiftliklerden toplanmaktadır. Yüksek kaliteli ve lezzetli süt, titiz kontrollerden geçmektedir. Geleneksel damak tadımıza uygun olarak, el değmeden, en hijyenik koşullarda üretilip pastörize süt ile karıştırılarak kaselere doldurulmaktadır.

Bakraç ayran nerenin malı?

Denizli Bakraç Yoğurt, Denizli’nin Bakraç ilçesinde üretilen bir yoğurt çeşididir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir