İçeriğe geç

112 Yi Arayan Kişi Adını Söylemek Zorunda Mıdır

112 arandığında neler söylenmeli?

Hasta/yaralı sayısı ve durumu bildirilmelidir. İlk yardım sağlanmışsa, ne tür bir yardım sağlandığı belirtilmelidir. 112’yi arayan kişi yardım sağladığını söyleyene kadar telefon kapatılmalıdır. Gerekli tüm bilgileri almıştır.

112’yi aramak yasal zorunluluk mu?

Güvenliğinizi tehlikeye atan her türlü durum (hırsızlık, gasp, saldırı, kaçakçılık vb.) ve olağan dışı durumlar (deprem, sel, çökme, kaybolma vb.) 112 acil çağrı merkezinin hizmet alanına girmektedir. Kısacası her türlü acil durumda 112’yi arayabilirsiniz.

112’yi yanlışlıkla aramak suç mu?

İdari Suçlar Kanunu’nun 42.A maddesine göre; 2024 yılında “112 çağrı merkezini asılsız ihbarda bulunarak meşgul etme” suçundan birinci aramada 1980 TL, ikinci aramada 3960 TL ceza uygulanacaktır. Acil durumlar dışında 112 numarasını aramayınız.

112’ye hangi bilgiler verilmeli?

Çağrıyı yanıtlayan görevli size olayın ne olduğunu, neden aradığınızı ve olayın gerçekleştiği yerin adresini soracaktır. Olay 112 acil çağrı sistemi üzerinden değerlendirilirse durumunuzla ilgili olarak tesisteki görevliye (polis, sağlık departmanı vb.) yönlendirileceksiniz.

Ambulans arandığında hangi bilgiler verilmelidir?

AMBULANS ÇAĞIRMAK İÇİN ACİL DURUM NUMARASI 112’Yİ ARADIĞINIZDA; İletişim için arayan kişi adını ve telefon numarasını bırakmalıdır. Hastanın yeri açıkça belirtilmelidir. İlk yardım ünitesi görevlisinin talimatlarına uyulmalıdır. Arayan kişi tıbbi ekip gelene kadar hastanın yanından ayrılmamalıdır.

Aşağıdakilerden hangisi 112 arandığında verilecek öncelikli bilgiler?

112 Acil Çağrı Merkezi arandığında; olayın tam yeri ve adresi, hangi numaradan kimin aradığı, olayın tanımı, hasta veya yaralı sayısı, durumları ve aldıkları yardımın türü açıklanmalıdır.

112 konum görüyor mu?

112 çağrı merkezi, arayan telefonun yerini takip eden teknolojiler kullanır. Ancak konum bilgisinin paylaşılması faydalıdır.

112 asılsız ihbar cezası kim verir?

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 28. maddesinin son fıkrasında; “112 acil çağrı merkezini gerçeğe aykırı bildirimde bulunarak işgal ettiği tespit edilen kişilere, 30.03.2005 tarihli ve 5326 sayılı İdari Suçlar Kanunu’na göre il valiliklerince 250 TL idari para cezası verilir.” denilmektedir. (2022 yılında bu tutar 561 TL olacaktır.)

112 neden gereksiz yere aranmamalıdır?

Gereksiz aramalara harcanan zaman, saldırıya uğrayan bir hasta veya kişi için yaşam ile ölüm arasındaki fark anlamına gelebilir. Bir dolandırıcılık araması sırasında arama kuyruğunda olan bir kurban, sıra kendisine gelene kadar düzgün bir şekilde iletişim kuramayabilir. Acil servisler istisnai durumlarda aranmamalıdır.

Yanlışlıkla sos araması yaptım ne yapmalıyım?

Yanlışlıkla başlattığınız bir aramayı sonlandırma Acil Durum SOS geri sayımını yanlışlıkla başlatırsanız, yan düğmeyi bırakın. Bir arama devam ediyorsa ancak acil servislere ihtiyacınız yoksa, telefonu kapatmayın. Acil durum müdahale görevlisinin telefonu açmasını bekleyin ve sevk görevlisine yardıma ihtiyacınız olmadığını söyleyin.

112 hangisini kapsamaz?

11.478 çalışanı ile 24 saat hizmet veren 112 acil çağrı merkezleri Türkçe dışında dört yabancı dilde çağrı almaktadır. Merkez, konuşulan dillerin yanı sıra engelli vatandaşlarımıza engelsiz 112 uygulamasını kullanarak işaret dilinde acil çağrı hizmeti sunmaktadır.

112 birini neden arar?

112 sizi aradığında acil durumlar: Ciddi yaralanmalar veya hastalıklar. Yangın veya patlama gibi tehlikeli durumlar. Bir suçun işlenmesi veya olasılığı. Kayıp veya kaçırılan kişiler.

112 arandığında nelere dikkat edilmeli?

112’yi aradığınızda, arama sırasında aşağıdakilere dikkat edin: * Sakin olmalısınız veya sakin birini aramalısınız. * Kontrol merkezinin sorularına kısa ve net bir şekilde cevap vermelisiniz. * Kimden aradığınız ve hangi numaradan aradığınız belirtilmelidir. Daha fazla makale…•3 Ağustos 2017

Telefonun çekmediği yerde 112 aranır mı?

Telefonunuzun çekmediği her yerde (maden ocağı, metro vb.) 112 acil çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.

112 hangi kuruma aittir?

AFAD acil çağrı uygulaması aracılığıyla afet bölgelerinden gelen acil çağrılar, 112 acil çağrı merkezi tarafından yanıtlanıyor.

112 ile nasıl konuşulur?

Acil bir durumda, sabit hat veya cep telefonundan 112’yi arayın. 112 Çağrı Alıcısı operatörü tarafından çağrınız yanıtlanana kadar bekleyin. Bu süre zarfında telefonu kapatmayın. Her aradığınızda, sıranın sonunda olacaksınız.

Ambulans çağırırken nelere dikkat edilmeli?

Acil durum numarası 4142’yi ararken arayan kişi şunları yapmalıdır: Olay hakkında kısa, öz ve anlaşılır bilgi vermelidir. Hastanın yerini açıkça belirtmelidir. İlk yardım ünitesine uyulmalıdır.

112 arandığında adres tarif edilirken nelere dikkat edilmeli?

112 arandığında adres tarif edilirken nelere dikkat edilmelidir? Tahmini bir adres verilmelidir. Kaza yerinin yakınında bilinen bir yerin adı verilmelidir. Mesaj hızlı ve acil bir şekilde söylenmelidir.

112 aranıp soru sorulur mu?

112 Acil Çağrı Merkezi’nden gelen sorulara net bir şekilde cevap verilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort